Over deze campagne

  Het doelbedrag is al opgehaald, maar je kunt alsnog doneren! Dan zorgen wij ervoor dat het naar UNHCR gaat.

  For the full English translation, please scroll up (desktop) or down (mobile phone) and select ‘EN‘ in the top/low bar

  “De huidige situatie in Oekraïne is een van de grootste mensenrechtencrises in Europa. Wij willen de burgers uit Oekraïne steunen op een manier die in lijn is met onze bedrijfsmissie. Met LegalCrowd ondersteunen wij positieve juridische acties die de toegang tot het recht verbeteren. Wij hebben ervoor gekozen geld in te zamelen voor de UNHCR, die ook juridische bijstand verleent aan vluchtelingen. Wij geloven namelijk dat toegang tot juridische ondersteuning essentieel zal zijn voor Oekraïense vluchtelingen die in het buitenland aankomen.”

  – Team LegalCrowd

  Al vier miljoen mensen ontvluchtten hun huis door de oorlog in Oekraïne. Vele gezinnen en zelfs alleenreizende kinderen zijn op zoek naar veiligheid en bescherming. Als ook andere mensen in dit tempo blijven vluchten, dan wordt dit de grootste Europese vluchtelingencrisis van de eeuw.

  Alle hulp is noodzakelijk in deze uitzonderlijke situatie.

  “In 40 jaar tijd heb ik zelden een exodus in dit tempo gezien van mensen die voor geweld vluchten.”

  – Filippo Grandi, VN Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen.

  Daarom slaan LegalCrowdPro Bono Connect en de Amsterdam Law Hub de handen ineen om de Oekraïense vluchtelingen te helpen. Wij starten een crowdfundingactie op het LegalCrowd-platform, waarmee we geld inzamelen om de Oekraïense vluchtelingen te voorzien van juridische en humanitaire hulp. 100% van de donaties zullen gaan naar de UNHCR (VN-Vluchtelingenorganisatie) minus een klein bedrag per donatie dat in rekening wordt gebracht door de betaaldienstverlener.

  De UNHCR is ter plaatse en schaalt capaciteit en noodhulp in Oekraïne en de buurlanden op. Zij zijn continu bezig om hulp te verlenen aan de meest kwetsbare mensen. De hulp bestaat onder meer uit juridische hulp, onderdak en veiligheid.

  De Oekraïense vluchtelingen hebben dringend jouw hulp nodig. Doordat jij doneert, kan UNHCR levensreddende bescherming blijven bieden. Met jouw donatie van 25 euro kan een vluchteling bijvoorbeeld al juridische hulp krijgen. Het geld kan ook worden gebruikt voor noodopvang, noodhulpgoederen of gezondheidszorg. Zo kan een donatie van 200 euro bijvoorbeeld ook zorgen voor levensreddende gezondheidszorg voor 11 mensen.

  Jouw donatie van een bepaald bedrag kan bijvoorbeeld de volgende impact hebben:

  • 12 euro is genoeg voor een plastic dekzeil ter bescherming van de huizen van Oekraïners
  • 25 euro is genoeg om een vluchteling noodzakelijke juridische hulp te geven
  • 50 euro is genoeg om twee vluchtelingen noodzakelijke juridische hulp te geven
  • 64 euro is genoeg voor een overlevingspakket voor families op de vlucht
  • 200 euro is genoeg voor levensreddende gezondheidszorg voor 11 mensen

  Wij hopen in ieder geval een bedrag van 1.000 euro op te halen, zodat we omgerekend 40 vluchtelingen kunnen voorzien van noodzakelijke juridische hulp.

  De UNHCR heeft iedereen opgeroepen om een actie te starten als je dat kan. Wil je meer informatie over de organisatie waar wij het geld uiteindelijk aan doneren? Druk dan op de volgende link naar de website van de UNHCR.

  Alvast bedankt voor je donatie namens LegalCrowd, Pro Bono Connect, de Amsterdam Law Hub en de UNHCR.

   

  Updates

  18 april 2022 – Het doelbedrag is opgehaald, maar je kunt alsnog doneren! Dan zorgen wij ervoor dat het naar UNHCR gaat.

  Details & begroting

  Begroting

  Kosten advocaat € 0,00
  Griffiekosten € 0,00
  Overige kosten € 0,00
  Totaal € 0,00
  Donateurs (26)